600 г свинско контрафиле
100 г кокосови стърготини
100 г брашно
2 яйца
2 филии бял хляб
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
100 г портокалов мармалад
50 г мед
2 с. л. дижонска горчица
1/2 ч. л. сухо чили (без люспи)
сокът от 1/2 портокал
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото се реже на тънки парчета, напречно на мускула. Овкусяват се със сол и черен пипер. Яйцата се разбиват.
Хлябът се смила. Разбърква се с кокосовите стърготини. Месото се овалва в брашното.
Потапя се в яйцата. След това се овалва в трохите със стърготините. Пържи се в сгорещено олио до златисто.
Портокаловият мармалад се разбърква с портокаловия сок, меда, горчицата, чилито и сол на вкус. Месото се сервира със соса.
Прочетете още:
- Спагети със свинско месо
- Пълнени камби със свинско
- Печено свинско каре с маково семе
- Свинско с фъстъци за 20 минути