Необходими продукти:
150 г грис от твърда пшеница
150 г брашно
2 с. л. черен сусам
1 ч. л. сол
зехтин за мазане
морска сол за поръсване
Начин на приготвяне:
Брашното се смесва с гриса, солта и сусама.
Наливат се 160 мл. хладка вода и се замесва меко и еластично тесто. Оставя се да престои 30 минути, след което се разделя на 12 топки.
Всяка топка се разточва на тънка кора.
Намазват се със зехтин и се поръсват със сол.
Пекат се 5 минути, върху камък, в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Содена питка за Бъдни вечер
Орехова питка