Хляб с гъби и сирене

Нетрадиционна идея

Хляб с гъби и сирене
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кръгъл хляб
400 г печурки
100 г краве масло
280 г топени сирена
3–4 стръка пресен лук
2 ч. л. маково семе
3–4 стръка мащерка
1 с. л. краве масло за гъбите

Начин на приготвяне:

Гъбите се обелват и се нарязват на тънко. В тиган се загрява 1 с. л. масло и в него на два пъти се запържват гъбите. Добавят се  и листенцата мащерка, след това съдът се дърпа от котлона.

Хлябът се разрязва на квадратчета, без да се докосва долната кора. Трябва да остане цял. Маслото се разтопява и се смесва с нарязаният наситно пресен лук и маковото семе.

Хлябът се поставя върху лист алуминиево фолио и в разрезите се пълни с нарязаното на кубчета топено сирене и запържените гъби, като се притискат хубаво в отворите. Намазва се с маслената смес и се завива във фолиото.

Пече се в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути. След това се маха фолиото и се пече още 10 минути.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти