3 авокадо
1 скилидка чесън
0.5 червена люта чушка
1 стрък зелен лук
50 мл лимонов сок
3 стръка кориандър
1 домат
Начин на приготвяне:
В купа издълбайте с лъжица вътрешността на авокадата. Намачкайте ги с вилица на пюре.
Обелете и нарежете на ситно чесъна. След това поръсете сол върху него и го намачкайте с плоската част на ножа. Добавете чесъна в купата. Нарежете лютата чушка и зеления лук на ситно - добавете и тях в купата. Излейте лимоновия сок и разбъркайте.
Накрая добавете щипка нарязан на ситно пресен кориандър и домата, нарязан на дребни кубчета. Разбъркайте и овкусете със сол.
Поднесете с прясно изпечени тортили.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пролетна салата с круши, авокадо и карамелизирани орехи
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата