4 пилешки бутчета
200 г пасирани домати (от консерва)
2 с. л. меласа
1 с. л. соев сос
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. сух чесън
1 ч. л. кориандър
1 ч. л. чили на прах
1/8 ч. л. карамфил
сол и черен пипер на вкус
зехтин за намазване
Най-лесният начин за приготвянето на пилешки бутчета на грил е като ги обезкостите и нанижете на шишчета, но печенето на месото с кост се отплащат с гарантирано по-богат вкус. Вижте как да го направите.
Начин на приготвяне:
Доматите се смесват с меласата, соевия сос, оцета, чесъна, кориандъра, чилито, карамфила и сол на вкус, и се разбъркват.
Пилешките бутчета се овкусяват със сол и черен пипер.
Намазват се със зехтин.
Пекат се на на скара, на умерен огън, от всички страни.
Когато са почти готови, започват да се обръщат, като периодично се мажат с доматения сос.
Други рецепти:
- Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
- Апетитни маринати за пилешко месо
- Как да сготвим най-вкусното пилешко