Необходими продукти
- 3 връзки пресни моркови
- 20 мл зехтин
- 50 мл светъл балсамов оцет
- 1 1/2 с.л. мед
- 200 г козе сирене
- 1 ч.л. пипер меланж
- 1 стрък розмарин
Начин на приготвяне:
Почистете морковите, оставете малка част от зелените стебла. Запържете ги в половината от зехтина, овкусете ги със сол. Трябва да хванат приятен загар от всички страни.
Разбъркайте меда с оцета и 100 мл вода.
Залейте морковите със сместа, намалете силата на огъня и гответе, докато течността се изпари, а те се глазират - 10-15 минути. Дръпнете от котлона и добавете счукан пипер меланж и стрък розмарин. Разбъркайте.
Сервирайте с натрошеното сирене.
Сходни рецепти:
- Как да си направите здравословен чипс от моркови
- Крем супа от моркови
- Сух таратор от моркови
- Как да си приготвим морковен шейк
- Как да мариноваме моркови