Филе от ципура с печена полента и чери домати

Със свежа прясна мащерка

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 2 ципури
  • бульон 
  • 200 г инстантна полента
  • 200 г чери домати
  • 1 стрък пресен лук
  • 60 г масло
  • зехтин
  • бяло вино
  • сол и черен пипер
  • прясна мащерка

Начин на приготвяне:

Кипнете вода и добавете нарязани на едро морков, целина корен и стебла, глава лук, разрязана на 4,  половин връзка магданоз, сол, пипер и оставете да ври на слаб огън за 20 минути.

Съотношението вода - полента е 4 към 1. Сипете на струйка полентата в тенджера с гореща подсолена вода, малко преди да заври, като бъркате непрекъснато 5-6 минути. Намаслете леко квадратна тавичка и изсипете полентата в нея. Оставете да изстине, а след това я поставете в хладилника да стегне.

Филетирайте рибата и добавете главата и костите към бульона.

Подгейте зехтин в широк тиган и добавете масло. Осолете рибата и я сложете в тигана с кожата надолу. Добавете пресен лук, чери домати, няколко стъка мащерка и 50 милилитра вино. Щом виното се изпари добавете бульон. Намалете котлона, покрийте и варете 5 до 7 минути.

Нарежете изстиналата полента и я запечете в грил тиган с 3-4 с.л. зехтин.

Пюрирайте сварените зеленчуците от больона в блендер, като добавите 30 г масло, капка зехтин и сол.

Поставете полентата в чиния с една лъжица от пюрето, филето от ципура, два малки домата и поръсете с лук. Полейте с пълна лъжица от бульона и сложете няколко стръка мащерка.

Прочетете още рецепти:
Салата с броколи и бадеми
Три страхотни рецепти с риба
Риба с броколи
Рецепта за щастие с копър и морска сол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти