500 г паста „Фарфалe“
250 г сирене „Камамбер“
80 г сирене „Пармезан“
200 г пушен бекон (цяло парче)
1 глава лук
2 скилидки чесън
600 мл мляко
50 г краве масло
4 стръка мащерка
2 стръка магданоз
2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете лука и чесъна на ситно, а бекона - на ивички. Запържете ги в маслото до златисто.
Сипете брашното и разбъркайте. Добавете накълцаната мащерката. Постепенно наливайте прясното мляко, бъркайте непрекъснато. Добавете и 60 г настърган пармезан, разбъркайте хубаво и гответе на умерен огън още около 5 минути. Подправете със сол и пипер на вкус.
Сварете пастата в голямо количество подсолена вода, докато стане ал денте. Отцедете я и я изсипете в тава.
Налейте соса при пастата и разбъркайте. Отгоре поръсете останалия пармезан и подредете нарязания на парчета камамбер.
Загрейте фурната на 200 градуса с вентилатор. Изпечете ястието за около 15 минути. Сервирайте с накълцания магданоз.
Прочетете още:
- Вкусна паста с маслини и червено песто
- Мусака от макарони
- Свежа салата с макарони
- Паста с тиквичка и пармезан
- Как да си направим прясна паста?