- 4 малки пшенични тортили
- 80 г сирене „Чедър"
- 4 с.л. заквасена сметана
- За месото:
- 500 г свинско контрафиле
- 1/2 ч.л. кимион
- 1/2 ч.л. кориандър
- 1/2 ч.л. чесън на гранули
- 1 щипка риган
- зехтин за намазване
- сол и черен пипер на вкус
- За чушките:
- 1 зелена чушка
- 1 червена чушка
- 1 люта чушка
- 2 скилидки чесън
- 30 мл зехтин
- 1/2 ч.л. лют пушен пипер
- сол на вкус
- За салцата:
- 1 домат
- 1 авокадо
- 1/2 глава червен лук
- 1/2 връзка кориандър
- 15 мл зехтин
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Месото нарежете на парченца с дебелина 1-1,5 см, овкусете със зехтин, кориандър, кимион, риган, чесън на гранули, сол и черен пипер. Гответе на грил тиган до готовност.
Почистете чушките и ги нарежете на ивички, а чесъна - на филийки. Запържете ги в зехтин на силен огън за кратко, изключете котлона и овкусете с пушен пипер и сол. Прехвърлете в купа.
За салцата нарежете на ситно домата, авикадото, лука и кориандура. Разбъркайте всички съставки със зехтина и сол на вкус. Приберете в хладилник.
Запечете тортилите за кратко в грил тигана. Върху тях сложете от чушките, месото и салцата, гарнирайте с настърган чедър и заквасена сметана.
Други рецепти:
- Фокача сандвич
- Сандвич с домати, тиквички и сирене
- Сандвич с авокадо
- Сандвич за 15 минути
- Зеленчуков сандвич