2 кг свинска врат
1 с.л. морска сол
1 ч.л. сух чесън
2 с.л. кафява захар
1 ч.л. сух лук
1 с.л. червен пипер
1/2 ч.л. черен пипер на зърна
1/2 ч.л. сухо чили
250 мл ябълков сок
30 мл ябълков оцет
3 с.л. соев сос
500 мл пилешки бульон
200 г барбекю сос
Начин на приготвяне:
Смелете в кафемелачка морската сол със сухия чесън, захарта, сухия лук, червения пипер, черния пипер и чилито.
Разбъркайте ябълковия сок с оцета, соевия сос и 1ч.л. от смлените подправки. Напълнете спринцовка за шпиковане и инжектирайте сместа в месото.
Сложете месото в подходящ съд, поръсете го с останалата част от подправката и налейте бульона.
Печете под капак на 150 градуса за 4 часа.
Извадете месото в друг съд и го оставете да почине за поне 20 минути, покрито с лист алуминиево фолио.
Изсипете получения сос в тенджера, отстранете мазнината и редуцирайте на котлона.
Накъсайте месото и го овкусетете с редуцирания сос и малко барбекю сос.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още:
Спагети със свинско месо
Пълнени камби със свинско
Печено свинско каре с маково семе
Свинско с фъстъци за 20 минути