400 г пилешко филе
100 г бейби спанак
3 домата
2 печени червени чушки
1 с. л. песто от сушени домати
100 г маслини „Каламата“ (без костилки)
250 г сирене „Моцарела“
2 чабати
80 мл студено пресован зехтин
20 мл бял балсамов оцет
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Хлябът се реже на кубчета, залива се с 20 мл зехтин и се пече в загрята на 180 градуса фурна (с вентилатор) до златисто – 10 минути.
Пилешките филета се изваждат от опаковката. Разрязват се на две през средата, за да се изтънят.
Мажат се с пестото. Готвят се в загрят тиган от двете страни до готовност.
След това месото се оставя да почине за кратко и се реже на кубчета. Доматите се режат на кубчета
Чушките също се нарязват на кубчета. Моцарелата се накъсва.
В купа се смесват пилето, доматите, чушките, моцарела, маслините, хлябът. Овкусява се с балсамов оцет, останалия зехтин и сол.
Прибавя се спанакът, разбърква се и се сервира.
Прочетете още:
Салата от червено цвекло
Пъстрата руска салата
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата