Необходими продукти
- 300 г бяло саламурено сирене
- 4 стръка пресен розмарин
- 5 стръка мащерка
- стърготини
- 4 лозови пръчки
- дървени въглища
Начин на приготвяне:
Постелете дъното на дълбока тенджера с 2 листа алуминиево фолио. Върху него поставете няколко разпалени въглена, шепа стърготини от вишна, череша или слива и начупени лозови пръчки.
Поставете цедка и на дъното и разпръснете стръкчетата розмарин и мащерка. Нарежете сиренето на дебели парчета и ги поставете в цедката.
Намокрете памучна кърпа и много добре я изтискайте. Покрийте тенджерата с кърпата и добре я увийте. Поставете съда върху слаб огън и оставете сиренето да се опушва 30-60 минути.
Прочетете още: