120 г сурово кашу
1/2 връзка босилек
1/4 връзка магданоз
1 скилидка чесън
50 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус
за поднасяне:
1 краставица
1 тиквичка
1 морков
Начин на приготвяне:
Кашуто се накисва за една нощ. След това се отцежда и се измива. Пюрира се заедно с чесъна, листата босилек и магданоз, зехтина и лимоновия сок.
Получената паста се овкусява със сол. Наливат се и около 50 мл студена вода и се разбърква.
Дипът се сервира с нарязани на гредички краставица, морков и тиквичка.
Прочетете още:
Традиционна и леко пикантна салата
3 нови начина да сервираме салата
5-те съставки на идеалната салата
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Бърза зелена салата с маринован лук