Необходими продукти:
500 гр. брашно
2 яйца
100 гр. масло
250 гр. кисело мляко
½ ч. л. сода
1 ч. л. сол
1 ч. ч. вода
1 ч. л. захар
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко, солта, захарта, содата, водата и брашното, но от него на няколко пъти, за да не става на бучки.
Когато сместа стане хомогенна, започнете с пърженето.
Изсипете един черпак от сместа, като я разпределяме на равномерен слой.
Катмата е готова за обръщане, когато по цялата ѝ повърхност се появят балончета.
Готовите катми намажете с масло и покрийте с капак, за да се задушат леко от собствената си топлина.
Сложете любимата си плънка в центъра на катмата и завийте.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Как да си направим палачинки с шоколадов пълнеж
Идеалните палачинки
Шоколадови палачинки за закуска
Сладко суши от палачинки