1 пиле
200 г френско козе сирене
100 г краве масло (меко)
90 г сушени домати (от буркан)
1 лимон
1 скилидка чесън
1/2 връзка босилек
сол и пипер меланж на вкус
Начин на приготвяне:
Босилекът се накълцва, чесънът се стрива на паста, а кората на лимона се настъргва.
Разбъркват се с мекото масло, сол и пипер меланж на вкус.
Сиренето се натрошава с вилица и се разбърква с нарязаните на кубчета сушени домати.
Пилето се овкусява от вътре и отвън със сол и пипер меланж.
Кожата се отделя от месото, като се внимава да не се разкъса. Пилето се маже с ароматното масло отвътре и между кожата и месото.
Сместа със сирене се разпределя навсякъде между месото и кожата. Пилето се пълни с резени лимон. Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – около 1 час и 40 минути.
Други рецепти:
Вкусен лучник с пиле
Пиле в патладжан на шиш
Пиле къри
Пиле с домати и маслини
Печено пиле по селски