2 ч.ч. корен от лотос, нарязан на тънки кръгчета
растително олио
2 мч.л. настърган корен уасаби
2 с.л. майонеза
1 ч.л. сол
1 ч.л. оризов оцет
сусамови семена
Начин на приготвяне:
Ако използвате пресен корен от лотос, измийте го добре и без да го белите го нарежете на тънки кръгчета с помощта на ренде мандолина. Може да използвате и замразени шайби корен от лотос. Подсушете кръгчетата св кухненска артия.
В дълбок тиган загрейте 2-3 пръста растително олио до 170-170 градуса.
Поставяйте внимателно кръгчетата лотос и пържете до златисто, от двете страни. Отцедете кръгчетата върху кухненска хартия.
В купа настържете фино пресен корен уасаби. Добавете майонезата, солта и оцета и разбъркайте добре.
Сервирайте пържения корен от лотос, поръсен със сусамови семена и малко сол, гарниран с уасаби майонеза.
- Зелена салата с портокали и пармезан
- Салата скариди с домати
- Салатено зелено
- Зелена салата с боровинки