Време за приготвяне: 1 час
Необходими продукти за 2 порции:
500 г кайма (60% телешко и 40% свинско)
1 с. л. олио
1 глава лук
4–5 скилидки чесън
3–4 люти чушки (печени)
400 г домати от консерва
200 мл доматен сос
400 г бял боб от консерва
400 г червен боб от консерва
2 дафинови листа
1 ч. л. кимион
сол на вкус
заквасена сметана за гарниране
за салцата „Pico de Gallo“:
1 домат
1 зелена чушка
1/2 глава лук
1 люта чушка
зехтин, сол, чесън на прах и пресен кориандър на вкус
Начин на приготвяне:
1. В дълбок тиган се сгорещява олиото. В него се задушават за 15 минути каймата и нарязаните наситно лук и чесън заедно със 100 мл вода. Бърка се често, докато водата се изпари.
2. Добавят се доматите от консерва, доматеният сос, лютите чушки и подправките и се бърка до сгъстяване на соса.
3. Прибавят се двата вида боб и ястието се оставя да къкри на тих огън около 1 час.
4. Салцата се приготвя, като доматът, зелената чушка, лютата чушка и лукът се режат наситно.
5. Смесват се, към тях се прибавят зехтин, сол, чесън на прах и наситнен пресен кориандър и всичко се разбърква добре.
6. Ястието се сервира, гарнирано с лъжица заквасена сметана и лъжица салца „Pico de Gallo“.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!
Още с чили:
Вкусно телешко с чили
Гозба с чипс и чили
Чили за здраво сърце
Огненото дете на южните щати