Необходими продукти:
за основата:
150 г какаови бисквити
50 г краве масло
за пълнежа:
500 г крем сирене
200 г течен шоколад
150 г захар
10 г бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 щипка сол
за гарниране:
250 мл животинска сметана
12 коктейлни череши
Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат в блендер.
Към тях се налива разтопеното масло, разбърква се добре.
Сместа се разпределя в метална форма за мъфини, в която са поставени силиконови форми за мъфини, притиска се добре.
Пече се 6–8 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, след което се охлажда.
Крем сиренето се разбива със захарта, солта, ваниловата захар и яйцата.
Около 1/4 от сместа се заделя, към останалата се прибавя шоколадът и се разбърква добре, до получаване на хомогенна смес.
Шоколадовата смес се разпределя във формата за мъфини, върху охладената основа. Заравнява се. Отгоре се слага от белия крем и пак се заравнява.
Мъфините се пекат в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор до готовност – около 20 минути. Оставят се да се охладят във фурната. След това се прибират в хладилник за 2 часа.
Гарнират се с бита сметана и черешка.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Да почерпим с кокоски с чия и кайсия
Ягодово мляко с ориз по индийски
Класическа рецепта за "Тирамису"
Понички с крем и шоколадова глазура