Чаудър с пилешко

Вкусно основно

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 1 пиле
  • 2 глави лук
  • 1 морков
  • 1 червена чушка
  • 2 стръка стеблена целина
  • 2 скилидки чесън
  • 2 малки картофа
  • 50 мл зехтин
  • 400 г замразена царевица
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 80 г бекон на ленти
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера налейте студена вода, сложете една глава лук и морков, нарязани на едро. Поставете пилето, посолете и варете на слаб огън до готовност - около час.

Извадете пилето от бульона и го почистете от кожата и костите, нарежете го на едри парчета. Отстранете зеленчуците от бульона.

В тиган загрейте зехтина и в него запържете почистените и нарязаните на кубчета лук, чушка, целина и чесън. Сипете ги в бульона (той трябва да е около 2 л), добавете нарязаните на кубчета картофи и варете на умерен огън.

Когато омекнат зеленчуците, добавете царевицата и пилето и оставете на умерен огън за още около 5 минути.

Запържете бекона в съда от зеленчуците до златисто, отцедете го върху кухненска хартия. Сложете половината в супата. Налейте сметаната, овкусете със сол и пипер. Кипнете и дръпнете от огъня.

Сервирайте супата с останалия бекон и по желание - с пресен магданоз.

Други рецепти:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти