- 1 пиле
- 2 глави лук
- 1 морков
- 1 червена чушка
- 2 стръка стеблена целина
- 2 скилидки чесън
- 2 малки картофа
- 50 мл зехтин
- 400 г замразена царевица
- 200 мл течна животинска сметана
- 80 г бекон на ленти
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера налейте студена вода, сложете една глава лук и морков, нарязани на едро. Поставете пилето, посолете и варете на слаб огън до готовност - около час.
Извадете пилето от бульона и го почистете от кожата и костите, нарежете го на едри парчета. Отстранете зеленчуците от бульона.
В тиган загрейте зехтина и в него запържете почистените и нарязаните на кубчета лук, чушка, целина и чесън. Сипете ги в бульона (той трябва да е около 2 л), добавете нарязаните на кубчета картофи и варете на умерен огън.
Когато омекнат зеленчуците, добавете царевицата и пилето и оставете на умерен огън за още около 5 минути.
Запържете бекона в съда от зеленчуците до златисто, отцедете го върху кухненска хартия. Сложете половината в супата. Налейте сметаната, овкусете със сол и пипер. Кипнете и дръпнете от огъня.
Сервирайте супата с останалия бекон и по желание - с пресен магданоз.
Други рецепти:
- Заситете глада с хрупкаво пиле и салата
- Картофени палачинки с пилешко месо
- Пилешко с четири сирена
- Лека салата с пилешко месо
- Апетитни маринати за пилешко месо
- Как да сготвим най-вкусното пилешко