Чаудър с горски гъби

С букет от подправки

Чаудър с горски гъби
Снимка: istockphoto
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

1 кг микс от горски гъби
600 г картофи
2 стръка праз
3 скилидки чесън
150 г пушен бекон
100 мл бяло вино
100 мл течна животинска сметана
80 г краве масло
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
4 стръка мащерка
2 дафинови листа
1 връзка магданоз
1/2 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете на ситно праза и чесъна. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Ако гъбите са замразени, ги размразете. Ако са пресни, ги почистете и ги нарежете на едро.

Нарежете бекона на кубчета. Сложете го в студен съд. Включете котлона и пържете бекона до златисто в собствената му мазнина.

Прибавете 1/3 от маслото, праза и чесъна и ги оставете да се запържат.

Деглазирайте с виното и налейте 800 мл вода. 

Прибавете мащерката, картофите, дафиновите листа, сол и черен пипер. Кипнете и варете, докато картофите омекнат.

В тиган загрейте останалото масло и в него запържете гъбите. Поръсете с брашното и щом се позапържи, налейте малко течност от супата. Когато брашното се разтвори, изсипете всичко в супата.

Налейте сметаната, овкусете със сол и черен пипер и, ако има нужда, налейте още вода. Добавете и соса „Уорчестър“ и гответе още 10 минути.

Сервирайте с наситнен магданоз.

✔ Пълнени гъби

✔ Пикантни печени гъби

✔ Унгарска гъбена супа

✔ Постни лозови сарми с гъби

✔ Къри картофки с броколи и гъби

✔ Пълнени кюфтета с гъби и сметана

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти