Необходими продукти:
3-4 големи картофа
кашкавал
течна сметана
сол и черен пипер
маслини
царевица
стрък пресен лук
60 гр. пикантен колбас
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, но не напълно, защото ще ги допичаме във фурната.
Поставяме сварените и издълбани картофи в намазнена тава и овкусяваме с подправки.
Напълваме ги с царевица, лук, маслини, колбас и захлупваме с издълбаната част от картофите.
Рецептата позволява да заменим или пропуснем някои от съставките за пълнежа.
Последната стъпка е да сложим от кашкавал и да залеем със сметана.
Слагаме за 20-25 минути на 190 градуса във фурна и готово.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още по темата:
Защо пресните картофи са по-полезни от старите
Пет рецепти с картофи
Щедра зеленчукова салата със сос „Хиляда острова“
Запечени картофи със сирене
Картофи със сирене на фурна