- 3 яйца
- 400 мл прясно мляко
- 1/4 ч. л. сол
- 200 г брашно
- масло за намазване
- За конфитюра:
- 1 праскова
- 50 г бял шоколад
- 20 г краве масло
Начин на приготвяне:
Разбийте белтъците на сняг. В друга купа разбийте жълтъците и солта, постепенно добавяйте брашното и млякото без да спирате да разбивате. С внимателно бъркане добавете белтъците към жълтъчената смес.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и леко го намажете с мазнина. Добре е температурата на огъня да е умерена, за да не прегорят блините.
С черпак налейте малко количество тесто в тигана и загладете леко с опакото на черпака, за да оформите кръг. Когато повърхността на тестото засъхне и се образуват малки кратерчета, блините са готови за обръщане. Изпечете за около 30 секунди и от другата страна. Сервирайте блините топли, намазани с масло.
За конфитюра нарежете прасковите на кубчета, сложете ги в тиган с бучка масло и гответе, докато омекнат. Извадете ги, смесете ги с начупения шоколад, разбъркайте и оставете да се охлади.
Поднесете блините с конфитюр от праскови и бял шоколад.
- Идеалните палачинки
- В какво се крие чарът на палачинките
- Шоколадови палачинки за закуска
- Сладко суши от палачинки
- Дантелени палачинки
- Пакетчета от палачинки