Бързи блини с конфитюр от праскови

Готови за 45 минути

0 от общо 0 гласа
Необходими продукти
  • 3 яйца
  • 400 мл прясно мляко
  • 1/4 ч. л. сол
  • 200 г брашно
  • масло за намазване
  •  
  • За конфитюра:
  • 1 праскова
  • 50 г бял шоколад
  • 20 г краве масло

Начин на приготвяне:

Разбийте белтъците на сняг. В друга купа разбийте жълтъците и солта, постепенно добавяйте брашното и млякото без да спирате да разбивате.  С внимателно бъркане добавете белтъците към жълтъчената смес.

Загрейте тиган с незалепващо покритие и леко го намажете с мазнина. Добре е температурата на огъня да е умерена, за да не прегорят блините.

С черпак налейте малко количество тесто в тигана и загладете леко с опакото на черпака, за да оформите кръг. Когато повърхността на тестото засъхне и се образуват малки кратерчета, блините са готови за обръщане. Изпечете за около 30 секунди и от другата страна. Сервирайте блините топли, намазани с масло.

За конфитюра нарежете прасковите на кубчета, сложете ги в тиган с бучка масло и гответе, докато омекнат. Извадете ги, смесете ги с начупения шоколад, разбъркайте и оставете да се охлади.

Поднесете блините с конфитюр от праскови и бял шоколад.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти