Необходими продукти:
6 скилидки чесън
3 моркова
3 тъмнозелени тиквички
2 тиквички
2 глави червен лук
2 жълти калифорнийски чушки
2 червени чушки
1/2 връзка магданоз
1/2 връзка копър
600 мл бял винен оцет
50 мл зехтин
120 г захар
2 дафинови листа
2 с. л. сол
1 ч. л. пипер меланж на зърна
1 ч. л. кориандър на зърна
1 ч. л. кимион на зърна
Начин на приготвяне:
Двата вида тиквички, лукът, чушките и морковите се почистват и се нарязват на ивички, а скилидките чесън се обелват и се разполовяват.
Зеленчуците се разбъркват с листенцата копър и магданоз.
В тенджера се загряват 1,5 л вода със захарта, солта, оцета, кориандъра, пипера, кимиона и дафиновите листа.
Когато захарта се разтопи, съдът се маха от котлона и в него се налива зехтинът.
Зеленчуците се разпределят в стерилизирани буркани.
В бурканите се налива от горещата марината и се затварят. Консумират се след 3–4 дни.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Припомнете си още:
Картофи с тиквички на фурна
Овесени кюфтенца със зеленчуци
Тиквичката – "грозното пате" на зеленчуците
Чипс от тиквички на фурна
Пълнени тиквички
Салата от тиквички