за палачинките:
150 г брашно
2 бр. яйца
1 щипка сода бикарбонат
300 мл. прясно мляко
за плънката:
3 бр. сварени яйца
300 мл прясно мляко
5 бр. пуешко филе
250 г майонеза
150 г царевица
15 бр. маслини
10 бр. кисели краставички
200 г настърган кашкавал
10 бр. чери домати
В трети епизод на ВИП сезона на Хапка на гости ни е чаровната Златка Димитрова! Страстта си към готвенето и уменията си тя наследява от майка си, която не я е оставяла никога без домашна торта за рождения ѝ ден. И, тъй като Злати е повече фен на соленото, отколкото на сладкото, тя запряга ръкави, за да ни приготви една изключително лесна, но много вкусна (и, уви, калорична) солена палачинкова торта!
Яйцата, солта и содата се разбиват, към тях се прибавя брашно и мляко. От сместа, с консистенция на боза, се приготвят палачинките.
След като изстинат, се подреждат една върху друга. Между всеки слой на тортата трябва да има майонеза и по една от избраните плънки.
За финал се поръсва с кашкавал и се декорира по желание.
Да ви е сладко!
Още рецепти:
- Идеалните палачинки
- В какво се крие чарът на палачинките
- Шоколадови палачинки за закуска
- Сладко суши от палачинки