Необходими продукти:
500 гр. кайма
3 сварени яйца
2 сварени моркова
2-3 кисели краставички
1 червена чушка
1 глава кромид лук
2 сурови яйца
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете каймата с лук, магданоз, чубрица, сол, черен и червен пипер.
Преди да омесите каймата добавете 2 жълтъка и един белтък, другият ще послужи за намазване.
Разстелете каймата върху фолио за свежо съхранение.
Нарежете зеленчуците на еднакви ивици, пожелание може предварително да сварите морковите.
Подредете ги върху каймата заедно със сварените и разполовени яйца.
Завийте на руло и намажете с белтък, за да не се напука.
За гарнитура нарежете няколко моркова и картофа, подправете ги със сол, черен пипер, риган и масло. Долейте малко вода, покрийте с фолио и печете на 190-200 градуса.
Малко преди рулото да е готово, го поръсете щедро с кашкавал.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още: