4 питки за бургер
350 г смляно месо от свинска плешка
350 г смляно месо от телешка плешка
120 г сирене „Горгонзола“
300 г печурки
100 г краве масло
50 г майонеза
2 глави лук
1 цикория
1 домат
1/4 връзка пресен магданоз
2 стръка мащерка
1 с. л. медена горчица
1/4 ч. л. сос „Уорчестър“
1/4 ч. л. лют сос
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Двата вида смляно месо се разбъркват много добре и се овкусяват със сол, сос „Уорчестър“ и черен пипер. Каймата се разделя на 8 части, от които се оформят еднакви по размер кюфтета.
Магданозът и мащерката се наситняват и се разбъркват с натрошената горгонзола и лютия сос. Овкусената горгонзола се разпределя върху 4 от кюфтетата, за по-лесно ползвайте ринг.
Отгоре се поставят другите четири кюфтета, краищата се притискат много добре, за да се затворят и да не изтича плънката.
Бургерите се пекат на грил от всички страни до готовност. Гъбите се режат на четвъртинки и се запържват в половината от маслото. Овкусяват се със сол и черен пипер.
Лукът се нарязва на дебели шайби и се запържва в останалото масло, докато омекне и започне да се карамелизира. Горчицата и майонезата се разбъркват.
Питките се разполовяват и се запичат на грила. Намазват се с майонезата. Върху всяка долна половинка питка се поставя кюфте, върху него гъби и лук, листа цикория и шайба домат.
Захлупват се с горните половинки от питките, също намазани с майонеза.
Други рецепти:
Фокача сандвич
Сандвич с домати, тиквички и сирене
Сандвич с авокадо
Сандвич за 15 минути
Зеленчуков сандвич