Необходими продукти
- 1 хляб
- 2 консерви бял боб (по 400 г)
- 1 консерва риба тон филе в зехтин (180 г)
- 100 г зелени маслини (без костилки)
- 1/2 връзка магданоз
- 2 скилидки чесън
- 1/2 лимон
- 40 мл студено пресован зехтин + за хляба
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете хляба на филии, поставете ги в тава, полейте със зехтин и запечете до златисто във фурна загрята на 200 градуса. Охладете ги и ги натъркайте с една скилидка чесън.
Стрийте другата скилидка чесън на паста с малко сол, нарежете магданоза на ситно, а маслините - на шайби. Смесете ги в купа. Прибавете отцедения боб, настърганата лимонова кора, сол, черен пипер, лимоновия сок и зехтина. Оставете сместа в хладилник за 30 минути.
Гарнирайте филийките с боба и парченца от рибата тон.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Още рецепти с риба тон:
- Макарони с риба тон на фурна
- Богата салата с червен боб, царевица и риба тон
- Риба тон – месо или риба?