Боб чорба със свински гърди

Познат и традиционен вкус

Боб чорба със свински гърди
Снимка: Thinkstock
1 от общо 1 гласа
Необходими продукти

300 г бял боб
400 г свински гърди
1 печена червени чушка
1 стрък праз (само бялата част)
1 корен пащърнак
1 морков
1/2 с. л. джоджен
2 с. л. свинска мас
1/4 ч. л. див кимион
2 ч. л. пушен червен пипер
1 с. л. доматен концентрат
сол и черен пипер на вкус
пресен магданоз за поръсване 

Начин на приготвяне:

Накиснете боба за една нощ в студена вода. След това го отцедете. Залейте с вода и кипнете. Пак го отцедете, залейте го с вода и го сложете да се вари. 

Почистете праза, обелете моркова, пащърнака и печената чушка. Нарежете ги на дребно. Месото нарежете на кубчета, посолете го и го запържете в малко от маста до златисто. Извадете го. 

В същия съд поръсете леко стрития кимион и го запържете за кратко. Добавете и зеленчуците и ги запържете. Изсипете месото и запържените зеленчуци в тенджерата при боба.

Поръсете с джоджен. Гответе, докато бобът се свари. Загрейте останалата мас и в нея разбъркайте пушения пипер и доматения концентрат. 

Веднага налейте черпак от чорбата. Изсипете в тенджерата и гответе още около 10 минути. Посолете и сервирайте с пресен магданоз.

Рецепти за фасул:

Смилянският боб
Защо бобовите храни са толкова полезни?
Как да готвим зелен фасул
Паниран смилянски фасул
Зелен фасул на фурна
Разкошен фасул

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти