2 кг телешки ребра
100 г бекон
2 моркова
1 глава лук
500 мл тъмна бира
500 мл телешки бульон
2 стръка мащерка
2 стръка магданоз
1 стрък розмарин
1 дафинов лист
40 мл олио
1 с.л. аржентински микс от подправки
брашно за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно лука и морковите. Бекона нарежете на кубчета.
Месото овкусете с микса от подправки. Поръсете с брашно. Изтупайте излишното.
Запържете месото на плоча, намазана с около 20 мл олио. Трябва да стане златисто и от двете страни. След това го прехвърлете в тава.
Завийте мащерката, магданоза, розмарина и дафиновия лист в марля и ги пуснете в тавата.
В друг съд с останалата мазнина запържете бекона. Добавете нарязаните зеленчуци и запържете и тях.
Деглазирайте с бирата. Сложете в тавата при ребрата, налейте и бульона.
Покрийте с лист пергаментова хартия и с алуминево фолио и гответе за 8 часа на 110 градуса.
Съвети:
Подправката „Аржентински микс“ съдържа сол, червен пипер, черен пипер, люспи синап, лук, чесън, кориандър, магданоз и мащерка.
По-бързият вариант е да печете на 150 градуса за 4 часа.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Прочетете още:
Телешко бонфиле със специален сос
Телешко бонфиле с горчица и бяло вино
Пълнен лук с телешка кайма и ориз