500 г брашно от лимец
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. сол
250 мл вода (на стайна температура)
За плънката:
2 яйца
350 г краве сирене
100 г кашкавал
1 връзка магданоз
100 г краве масло
Начин на приготвяне:
1. Разбъркайте брашното със солта и направете кладенче.
2. Налейте водата и оцета и замесете гладко тесто. Покрийте го с кърпа и оставете да почине за 30 минути.
3. Разделете тестото на 8 топки и разточете тънки кори.
4. Разбъркайте яйцата с настъргания кашкавал, наситнения магданоз и натрошеното сирене.
5. Нарежете корите на правоъгълници. Намажете всяко парче с масло и сложете от плънката. Оформете триъгълници.
6. Изпечете на тиган или плоча, намазани с масло, до златисто.