1 пакет кори за баница
2 бр. праз лук
200 г кисело мляко
5 яйца
150 г сирене
100 г масло
чубрица
шарена сол
Тази седмица кулинарната поредица „Хапка“ ни среща с Мис Плеймейт 2017, която захвърля короната и запрята ръкави, за да приготви баница с праз.
"Мисля, че моята баница се получи чудесно и ароматът е същият като този от моето детство", споделя Нора Недкова.
Празът се нарязва на шайби и се задушава в сгорещеното масло. Когато омекне, се овкусява с подправките.
Докато празът се охлажда, в друг съд се разбиват яйцата и натрошеното сирене. Добавя се киселото мляко и масло.
За вита баница използвайте по 2 листа. Разпределете плънката равномерно.
Печете на 200 градуса до готовност.
Прочетете още:
Млечна баница
Баница с локум
Вита баница с пресен лук
Къпана баница