70 г брашно
30 г бадемово брашно
10 г бакпулвер
3 яйца
1 лимон
85 г мед
100 г разтопено масло
2 банана
15 г филирани бадеми
За крема:
350 г козе крем сирене
50 г пудра захар
1 шушулка ванилия
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Смесете двата вида брашно, бакпулвера, разтопеното масло, яйцата, меда и лимоновия сок. Разбъркайте добре - трябва да се получи рядко тесто, като за палачинки. Сипете сместа в продълговата форма за печене. Сложете тестото в загрятата фурна за около 2-3 минути, за да започне процесът на печене.
В това време нарежете бананите на филийки. Извадете тестото, в него подредете банановите кръгчетата прави, като ги мушкате до половината в тестото. Поръсете с филираните бадеми и върнете във фурната за около 17 минути, докато стане златистокафяво. Извадете и оставете да се охлади на стайна температура.
За крема разбъркайте козето сирене със семенцата от шушулката ванилия и пудрата захар. Поднесете банановия хляб с крема от козе сирене и ванилия.
Прочетете още:
Шоколадов чийзкейк
Ароматен ягодов чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди