Необходими продукти:
110 г бадемово брашно (обезмаслено)
60 г краве масло (със стайна температура)
6 яйца
4 ч. л. бакпулвер
1/4 ч. л. крем от тартар
1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват на сняг с щипка сол и крема от тартар.
Жълтъците се смесват с маслото, бакпулвера и брашното. Разбъркват се до хомогенизиране.
Постепенно се прибавят белтъците, като се разбърква внимателно.
Сместа се сипва в намазана с масло форма терин.
Пече се 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Да замесиш любов
Как да направим питка
Орехова питка
Бърза питка със сирене
Содена питка за Бъдни вечер
Орехова питка