Необходими продукти
3 шепи магданоз
1 глава чесън
2 с.л. сушен риган
2 с.л. сладък червен пипер
2 с.л. едър лют червен пипер
100 мл оцет
50 мл зехтин
Чимичури е сос за овкусяване. Той се приготвя бързо и лесно и съдържа магданоз, чесън, лют червен пипер, оцет и зехтин.
Начин на приготвяне:
1. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на много ситно. Листата магданоз също нарежете на много ситно.
2. В стъклен буркан (250 мл) смесете двата вида червен пипер и сушения риган. Добавете оцета и нарязаните чесън и магданоз. Разбъркайте. Добавете зехтина, затворете буркана и разклатете много добре.
3. Съхранявайте соса в хладилник.