Необходими продукти:
2 п. чаени бисквити
100 гр. ядки
125 гр. масло
250 гр. рикота
3 яйца
400 гр. заквасена сметана
140 гр. захар
Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите и маслото в блендер. Към тях добавете и ядките, които сте избрали.
Разстелете ги на дъното на тава и основата за десерта е готова.
В купа разбийте яйцата и захарта. Последователно добавете рикотата и сметаната.
Залейте блата с получената смес и печете на 170 градуса 40-45 минути.
Щом десерта изстине декорирайте с пресни ягоди и залейте със сладкарско желе или захарен сироп и желатин.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Шоколадов чийзкейк
Прасковен чийзкейк
Лимонов чийзкейк
Чийзкейк с ягоди