Марината за бутчета
Сокът на 2 лимона, половин чаена лъжичка лют пипер, черен пипер, едра морска сол, 4 супени лъжици настъргана лимонова кора, 3 скилидки пресован чесън, 3 супени лъжици кафява захар, 1 връзка магданоз - ситно нарязан, 8 супени лъжици зехтин се разбъркват и когато солта и захарта се разтворят напълно, маринатата е готова за използване.
Месото се залива с нея и се оставя да престои 5 часа.
Марината (2 вариант)
Необходими са ни: 200 г майонеза, сок от половин лимон, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, черен пипер и сол. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и всички останали съставки се смесват.
В маринатата се накисват парчета пилешко за една нощ в хладилника. Всяко парче месо се слага във фолио и се намазва с 1 супена лъжица марината. Завива се добре и се пече.
Когато месото е почти готово, фолиото се маха, за да може да се образува хрупкава коричка.
Апетитни маринати за пилешко месо
Да покажем майсторски умения
44704