Необходими продукти:
400 г копринено тофу
400 г бутертесто
300 г печурки
200 г спанак
2 скилидки чесън
1 глава лук
3 с. л. зехтин
2 с. л. хранителна мая
2 с. л. сок от лимон
2 с. л. соев сос
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Тофуто се пюрира със соевия сос, хранителната мая и сока от лимон.
Гъбите се белят, без да се махат пънчетата. Режат се на четири и се запържват в 2 с. л. Зехтин.
Чесънът се нарязва на ситно и се запържва в останалия зехтин.
Прибавя се и накълцаният спанак. Щом спанакът намали обема си, се овкусява със сол и черен пипер и съдът се дърпа от огъня.
В купа се разбъркват пюрираното тофу, гъбите и спанакът.
Тестото се реже на четири правоъгълника. Всяко парче се слага в голяма форма за брюле, така че да покрива и стените, излишното тесто се изрязва.
Сместа с тофу се разпределя във формите.
Пече се 35 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Прочетете още:
Тарт с чери домати
Веган тарта
Шоколадов тарт с касис
Пай с ягоди