Агнешки момици с гъби и резене

Апетитно предложение за вкусен обяд

Агнешки момици с гъби и резене
Снимка: iStock/Getty Images
0 от общо 0 гласа
Необходими продукти

500 г агнешки момици
250 г дребни печурки
50 г краве масло
100 мл десертно вино „Порто“
30 мл зехтин
4 скилидки чесън
1 глава червен лук
1 глава резене
1/2 лимон
1/2 връзка магданоз
1 стрък мащерка
1–2 с. л. морска сол
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Агнешките момици се накисват за 1 нощ в саламура от 500 мл вода, 1–2 с. л. морска сол и 1/2 лимон, нарязан на шайби. След това се бланшират за 1–2 минути във вряща вода и после се шокират в леденостудена вода. 

Обелват се и се слагат върху кухненска хартия. Покриват се с друг лист хартия и се притискат с нещо тежко за няколко часа, за да излезе водата. Овкусяват се със сол и черен пипер и се пържат до златисто в половината масло. Изваждат се. 

В същия съд се запържват 2 накълцани скилидки чесън. Деглазира се с виното, добавя се и мащерката. Сосът се оставя да се редуцира, а след това се монтира с останалото масло. Лукът и резенето се режат на полумесеци, гъбите се белят и се режат на четвъртинки. Останалият чесън и магданозът се наситняват. 

Гъбите се запържват до златисто в половината зехтин. Изваждат се. Налива се останалият зехтин и се запържват лукът, чесънът и резенето. Гъбите се връщат обратно в съда, овкусява се със сол, черен пипер и наситнен магданоз. Момиците се сервират със соса и със зеленчуците.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти