Специално

Тарт с кренвирши КЕН

Апетитен, с примамлив загар и изненадваща форма

0 от общо 0 гласа
55 мин.
Необходими продукти

кренвирши КЕН - 4 бр - 5.80 лв

жълтък - 4 бр - 0.62 лв

тесто за пица - 400 гр - 3.29 лв

кашкавал - 60 гр - 1.35 лв

микс от семена по желание

черен пипер на вкус

Този тарт с кренвирши ви грабва още щом погледнете снимката. Апетитен, с примамлив загар и изненадваща форма – мислите си, че няма как да го направите вкъщи. Истината е, че се приготвя повече от лесно и гарантирано ще стане любима закуска не само на децата, но и на цялото ви семейство.

Хрупкаво тънко тесто, запечен уханен кренвирш и среда от жълтък, който може да е твърд или пък течен – според вашия вкус. Как да устоиш! За по-малко от час ще сте готови и ви трябват наистина подръчни средства – метално или дървено шишче, точилка, клечка за зъби. Списъкът с продукти също е минималистичен. Останалото е сръчност, което значи, че можете да включите в приготвянето на вашия тарт с кренвирши малките си лакомници. Готвенето заедно е преживяване, което сближава и възпитава отношение към храната.

кен
Снимка: кен

Едва ли някой ще отрече, че с кренвирши могат да се направят всевъзможни вкуснотии. Мини пици, кренвирши в бутер тесто, топли и студени сандвичи, шишчета, забавни формички от кренвирши, сирене и яйца, любимите гювечета и спагети… Да не забравяме и пухкавите кренвиршки. Вкусни са и внасят приятно разнообразие в менюто. Те могат да се консумират по различни начини, без да станат скучни.

Важното условие обаче е да подберете качествени колбаси с високо съдържание на месо, без изкуствени оцветители, без алергени и без ГМО. Водете се от принципа колкото по-кратък е съставът, толкова по-добре. Именно той ни отведе до избора на кренвирши КЕН за тази рецепта. Със сигурност няма да е последната, която приготвяме с тях. Опитайте и вие!

Приятно готвене и добър апетит!

  1.  Обелете кренвиршите, прободете ги с дървено шишче възможно най-плътно до външния им край, след което поставете кренвирша върху дъската с шиша надолу. Нарежете с ножа на кръгчета, така че острието да стигна до дървения шиш и да не разрязва кренвирша докрай.
  2.  Отрежете двете крайни парчета и съединете кренвирша, така че да се получи кръг, подобен на цвете. Процедирайте така и с всички кренвирши.
  3.  Разстелете тестото за пица върху работния плот, поръсете го с брашно и го разточете с точилка до дебелината на монета от 2 лв.
  4.  С помощта на ринг за изрязване или нож изрежете кръгове с малко по-голям диаметър от този на вече нарязаните кренвирши. Поставете кренвирша върху изрязания кръг и с помощта на клечка за зъби подпъхнете тестото между всяко отделно разрязано кръгче.
  5.  Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене, разпределете кашкавала в средата на всеки тарт, поръсете с черен пипер и семена по желание и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това извадете и в центъра на всеки тарта сложете по един жълтък. Върнете във фурната за още 3-5 минути.

Внимание: Съдържа жълтък, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа тесто за пица, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти