кренвирши КЕН - 4 бр - 5.80 лв
жълтък - 4 бр - 0.62 лв
тесто за пица - 400 гр - 3.29 лв
кашкавал - 60 гр - 1.35 лв
микс от семена по желание
черен пипер на вкус
Този тарт с кренвирши ви грабва още щом погледнете снимката. Апетитен, с примамлив загар и изненадваща форма – мислите си, че няма как да го направите вкъщи. Истината е, че се приготвя повече от лесно и гарантирано ще стане любима закуска не само на децата, но и на цялото ви семейство.
Хрупкаво тънко тесто, запечен уханен кренвирш и среда от жълтък, който може да е твърд или пък течен – според вашия вкус. Как да устоиш! За по-малко от час ще сте готови и ви трябват наистина подръчни средства – метално или дървено шишче, точилка, клечка за зъби. Списъкът с продукти също е минималистичен. Останалото е сръчност, което значи, че можете да включите в приготвянето на вашия тарт с кренвирши малките си лакомници. Готвенето заедно е преживяване, което сближава и възпитава отношение към храната.
Едва ли някой ще отрече, че с кренвирши могат да се направят всевъзможни вкуснотии. Мини пици, кренвирши в бутер тесто, топли и студени сандвичи, шишчета, забавни формички от кренвирши, сирене и яйца, любимите гювечета и спагети… Да не забравяме и пухкавите кренвиршки. Вкусни са и внасят приятно разнообразие в менюто. Те могат да се консумират по различни начини, без да станат скучни.
Важното условие обаче е да подберете качествени колбаси с високо съдържание на месо, без изкуствени оцветители, без алергени и без ГМО. Водете се от принципа колкото по-кратък е съставът, толкова по-добре. Именно той ни отведе до избора на кренвирши КЕН за тази рецепта. Със сигурност няма да е последната, която приготвяме с тях. Опитайте и вие!
Приятно готвене и добър апетит!
- Обелете кренвиршите, прободете ги с дървено шишче възможно най-плътно до външния им край, след което поставете кренвирша върху дъската с шиша надолу. Нарежете с ножа на кръгчета, така че острието да стигна до дървения шиш и да не разрязва кренвирша докрай.
- Отрежете двете крайни парчета и съединете кренвирша, така че да се получи кръг, подобен на цвете. Процедирайте така и с всички кренвирши.
- Разстелете тестото за пица върху работния плот, поръсете го с брашно и го разточете с точилка до дебелината на монета от 2 лв.
- С помощта на ринг за изрязване или нож изрежете кръгове с малко по-голям диаметър от този на вече нарязаните кренвирши. Поставете кренвирша върху изрязания кръг и с помощта на клечка за зъби подпъхнете тестото между всяко отделно разрязано кръгче.
- Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене, разпределете кашкавала в средата на всеки тарт, поръсете с черен пипер и семена по желание и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути. След това извадете и в центъра на всеки тарта сложете по един жълтък. Върнете във фурната за още 3-5 минути.
Внимание: Съдържа жълтък, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа кашкавал, което може да предизвика алергични реакции.
Внимание: Съдържа тесто за пица, което може да предизвика алергични реакции.