Талиатели с червено цвекло

Талиатели с червено цвекло

0 от общо 0 гласа
30 мин.
Необходими продукти

За пастата

  • талиатели - 500 гр - 7.78 лв
  • сирене - 300 гр - 3.00 лв
  • копър - 1/2 връзки - 0.65 лв
  • зехтин - 50 мл - 0.55 лв
  • лимонов сок - 2 с.л. - 0.12 лв
  • сол - 1/2 ч.л.

За соса

  • цвекло сварено - 500 гр - 1.25 лв
  • зехтин - 100 мл - 1.10 лв
  • чесън - 4 скилидки - 0.32 лв
  • люти чушки - 1 бр - 0.08 лв
  • сол - 1/2 ч.л.

Неустоим е не само наситеният цвят, но и вкусът на нашите талиатели с червено цвекло, казват от Mate Kitchen. Изненадваща рецепта, която можете да предложите и като предястие, и като леко основно – зависи колко сте гладни и за какво сте настроени. Тъй като ползвахме готово сварено цвекло, се приготвя и бързо.

Съчетанието между свежестта на цвеклото и пастата създава хармония от вкусове, които ще ви пренесат в свят на кулинарни удоволствия. Опитайте се да си представите първата хапка – обонянието ви се изпълва със сладкия землист аромат на цвеклото, обогатен от чесъна и леката острота на лютата чушка. Талиателите се разтварят нежно на вкусовите ви рецептори, оставяйки усещане за изисканост и наслада.

Най-хубавото в нашите талиатели с червено цвекло обаче е контрастът, който носи овкусеното с лимонов сок и пресен копър солено сирене.

Като цяло сиренето, копърът и чесънът са най-добрите съставки, с които можете да овкусите червено цвекло. Зехтинът също. Те много добре балансират землистия му вкус, обогатяват го и му позволяват да се разгърне в цялост. Без тях то е хрупкаво, но много скучно и безлично. Солта, киселината и лютивината го превръщат в шедьовър.

Опитайте тази комбинация не само в тази рецепта за талиатели с червено цвекло, но и в салата от настъргано цвекло. Ще се убедите сами какво удоволствие е да го консумирате в тяхната компания.

Добър апетит от Mate Kitchen!

За пастата

  1.  Сварете талиателите по указанието на опаковката в подсолена вряща вода, в която сте капнали малко зехтин. Дръпнете ги от котлона, отцедете и оставете да се охладят.
  2.  През това време към натрошеното сирене прибавете ситно нарязания копър, овкусете с лимоновия сок, разбъркайте добре и оставете вкусовете да се смесят.
  3.  Върнете талиателите на котлона, смесете с пасираното цвекло и разбъркайте докато се разпредели равномерно навсякъде.
  4.  След като пастата се затопли, сервирайте като поръсите с предварително овкусеното сирене.

За соса

  1.  Към предварително свареното цвекло прибавете почистената от семките люта чушка, чесъна, сол и зехтин. Пасирайте до хомогенна смес.

Внимание: Съдържа сирене, което може да предизвика алергични реакции.

Прочетете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти