Необходими продукти:
1 кг печурки
10 г сушени гъби „Шийтаке“
40 г пресен джинджифил
6 скилидки чесън
1 стрък праз
1 глава лук
1 морков
1/4 връзка мащерка
200 г оризови нудли
50 мл соев сос (с малко сол) „Kikkoman“
20 мл олио
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне:
Печурките се белят и се почистват от пънчетата.
Шапките се заделят, а обелките и пънчетата се поставят в тенджера, заедно с нарязаните наедро лук, праз и морков.
Прибавят се и 3 обелени и смачкани скилидки чесън, клонките мащерка, гъбите шийтаке, дафиновият лист и черен пипер на зърна. Налива се около 1,5 л вода.
Готви се на слаб огън около час, след което бульонът се прецежда.
Останалите скилидки чесън и джинджифилът се обелват, накълцват се и се запържват в олиото.
Налива се гъбеният бульон, прибавя се и соев сос с малко сол.
Заделените шапки на печурките се режат на парчета и се пускат в супата, готви се още 15 минути на слаб огън.
Оризовите нудли се сваряват според упътването на опаковката, отцеждат се и се разпределят в купички за сервиране.
Налива се от горещата супа и се поднася.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Бял борш с дълбок вкус
Френска лучена супа
Топла супа за студените вечери
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Да си сготвим борш