Вкусна и питателна крем супа от зеленчуци и червен боб за студените февруарски дни. Приготвя се изключително бързо, като за улеснение на домакините рецептата е с готово сварен червен боб. Можете да го откриете под най-различни марки - Крина, Бондуел и др., а моят е вбуркан, испански.
Продукти:
1 тиквичка
1 голям картоф
1 морков
1 голяма червена чушка
2 парчета целина
4 с.л. готово сварен червен боб
1 скилидка чесън
връзка пресен магданоз
зехтин
черен пипер
сол
Обелете и нарежете в тенджера на едри парчета тиквичката, картофа, моркова, чушката и целината. Сварете ги и охладете добре. Обелете чушката от люспата и върнете в супата само чистото месо от нея.
Прелейте в кана блендер, добавете боба, връзката магданоз, струйка зехтин, скилидката чесън, черен пипер и сол и пасирайте до гладкост. Върнете в тенджерата и затоплете, преди да поднесете.