Необходими продукти:
6 домата
2 по-малки краставички или една по-голяма
1-2 скилидки чесън
1 глава лук
1 червена пиперка
1-2 филии хляб
сол и пипер и табаско сос
3 супени лъжици студено пресован зехтин
1 чаена лъжичка балсамов оцет
малко козе сирене
няколко стръка босилек
Начин на приготвяне:
Сложете нарязаните домати, краставиците, лука, чесъна, пиперката в блендер и ги пасирайте. За да няма люспи, можете да обелите доматите.
Добавете и предварително накиснатите във вода филийки хляб и добре отцедени ги пасирайте. Подправете сместа със зехтин, сол и пипер, няколко капки сос табаско, балсамовия оцет и разбъркайте.
Преди сервиране - поръсете супата със сирене и босилек. Можете да прибавите и крутони.
Време е за гаспачо
Да се обърнем към испанската кухня
13394