Супата гулаш е характерна за унгарската кухня. Сервира се гореща и по желание подлютена.
Необходими продукти:
250 г телешко месо (ситно нарязано)
3-4 домата (настъргани или от буркан)
2-3 глави лук (нарязани на филийки)
1 чаена лъжичка черен пипер
1 чаена лъжичка ким на зърна
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
сол на вкус
1 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица оцет
1 чаена лъжичка червен пипер
4-5 нарязани картофа (като за мусака)
1/2 връзка ситно нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
В нагорещена мазнина са запържва ситно нарязаното месо, добавят се нарязаните глави лук, черният пипер, накрая и ким на зърна. Червеният пипер се слага накрая и бързо сместа се залива с нарязаните или настъргани домати.
Супата се оставя да поври малко, добавя се топла вода и нека къкри около 30 минути. Овкусява се с 1 супена лъжица оцет, 1 чаена лъжичка захар и 2 скилидки ситно нарязан чесън.
Накрая се прибавят картофките и се вари на тих огън още 20-25 минути. Супата се поднася гореща, наръсена с нарязан магданоз.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Вижте още:
История за чушки, пиперки и родни капии