Необходими продукти:
1 малък карфиол
1 глава лук
2 с. л. грис
сол, черен пипер
вегета
1 ч. ч. прясно мляко
50 гр. масло
Начин на приготвяне:
Поставете карфиола в загрята подсолена вода и похлупете с капак, за да заври по-бързо.
Щом карфиолът омекне, го изваждаме от тенджерката и на негово място изсипваме ситно нарязания лук.
Докато лука омеква, нарязваме карфиола на дребно.
Прибавете го отново в тенджерата заедно с маслото, подправки и млякото.
Изчакайте супата да кипне и добавете гриса, с който супата ще се сгъсти.
Намалете котлона и оставете гриса да набъбне. Сервирайте с нарязан копър.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде