Вегетарианско шкембе с гъби кладница

Вегетарианско шкембе с гъби кладница

0 от общо 0 гласа
70 мин.
Необходими продукти

гъби кладница - 500 гр - 7.58 лв

прясно мляко - 1 л - 2.89 лв

масло - 100 гр - 2.64 лв

олио - 30 мл - 0.13 лв

чесън - 3-4 скилидки - 0.24 лв

червен пипер - 1 с.л. - 0.07 лв

сол на вкус

Вълнуващата интерпретация на класическата шкембе чорба, но приготвена с гъби кладница – за вегетарианците и за всички, които обичат млечно-масления вкус на тази супа, но не припознават телешкото или свинското шкембе като свой продукт. Вегетарианската кухня винаги ни изненадва и неслучайно. С месо може да сготви всеки, защото месото само по себе си е достатъчно. Без него обаче е нужно въображение и познаване на продуктите, така че да се извади най-добрият вкус от тях.

Защо вегетарианско шкембе с кладница, а не с печурки например? Много просто – кладницата е гъба с мека текстура и нежен, не толкова изявен вкус.

Ако изберете друг вид, ще се получи гъбена супа, а тук фокусът е съчетанието от прясно мляко, масло и червен пипер и основният продукт идва на втори план. Кладницата поглъща ароматите и се превръща в изключително вкусен елемент в ястието. Голямото й предимство е, че се готви бързо. Така топлото вегетарианско шкембе ще се превърне в малък празник за вечеря през седмицата. Освен всичко друго, текстурата и видът на гъбата наподобяват шкембе.

Няма да е шкембе, пък макар и вегетарианско, ако не го поднесете с лютив пипер, чесън и оцет. През пролетта можете да ги замените с нарязан на ситно зелен чесън.

Опитайте нашето вегетарианско шкембе сега и ще се влюбите в него още от първата лъжица!

Добър апетит!

  1.  Загрейте олиото и половината масло в тенджера и запържете целите необелени скилидки чесън. Щом покафенеят, ги извадете.
  2.  В овкусената мазнина запържете предварително измитите и нарязани на кубчета гъби. След десетина минути налейте гореща вода колкото да ги покрие и оставете да се варят 20-25 минути.
  3.  След това налейте прясното мляко и щом заври, гответе още 5-6 минути.
  4.  Дръпнете тенджерата от котлона и на нейно място сложете тиган. Разтопете останалото масло и запържете червения пипер, като внимавате да не прегори. Сипете го в супата, върнете обратно на котлона и щом кипне, оттеглете и сервирайте.

Внимание: Съдържа масло, което може да предизвика алергични реакции.

Внимание: Съдържа прясно мляко, което може да предизвика алергични реакции.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти