Необходими продукти:
1/4 глава целина
2 дюли
2 картофа
2 стръка праз (бялата част)
2 скилидки чесън
2 глави лук
1 л пилешки бульон
50 мл зехтин
300 г кисело мляко
сол на вкус
100 г краве масло
1–2 ч. л. арабска подправка „Рас ел ханут“
Начин на приготвяне:
Лукът, празът, чесънът и целината се белят и се нарязват на ситно.
Запържват се в зехтина, докато започнат да се карамелизират.
Добавят се обелените и нарязани на ситно картофи и дюли.
Налива се бульонът и се вари, докато дюлите и зеленчуците омекнат.
Прибавя се киселото мляко, посолява се, пюрира се и се прецежда.
Маслото се сгорещява в тиган, добавя се подправката „Рас ел ханут“, разбърква се и съдът се дърпа от огъня.
Супата се сервира с овкусеното масло.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде