Турска шкембе чорба

Богата и ароматна

Турска шкембе чорба
Снимка: iStock/Getty Images
2 от общо 1 гласа
Необходими продукти

800 г телешко шкембе
6 скилидки чесън
1 1/2 лимон
3 жълтъка
3 с. л. брашно
сол на вкус
за гарниране:
125 мл червен винен оцет
50 г краве масло
5 скилидки чесън
1 ч. л. червен пипер

Начин на приготвяне:

Шкембето се сварява в 2 л вода, заедно с половината наситнен чесън и сока от половин лимон. Когато омекне напълно, се изважда от бульона и се нарязва на малки парчета.

Жълтъците се смесват с брашното. Прибавя се сокът от 1 лимон и 1 черпак от бульона, в който е варено шкембето. Застройката се пресипва в супата, като се бърка. Слага се и останалият смачкан на паста чесън и се посолява на вкус.

Шкембето се пуска в бульона и се вари още 10 минути. Червеният пипер се запържва за секунди в сгорещеното масло и бързо се оттегля от котлона, за да не изгори. Чесънът за гарниране се смачква с преса и се разбърква с оцета.

Супата се поднася със запържения пипер и чесновия оцет.

Други рецепти:

Корейска студена супа с краставици
Свежа пролетна идея - студена супа със спанак
Крем супа от тиквички
Рецепта за таратор, която вероятно не знаете
Витаминозна супа с карфиол

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти