Топла супа с лимонов аромат

От печен алабаш

1 от общо 1 гласа

Необходими продукти:

1 кг алабаш
500 г пащърнак
3 скилидки чесън
1 глава лук
1,5 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
кората от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Алабашът, лукът, чесънът и пащърнакът се белят и се режат на кубчета. Слагат се в тава и се заливат със зехтина. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – около 30 минути. 

Прехвърлят се в тенджера и се заливат с бульона. Пуска се дафиновият лист и супата се оставя да кипне. Вари се, докато зеленчуците омекнат напълно. 

Дафиновият лист се отстранява и супата се пюрира. 

Овкусява се със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора.

Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>

Други рецепти:

Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти