Необходими продукти:
1 кг алабаш
500 г пащърнак
3 скилидки чесън
1 глава лук
1,5 мл зеленчуков бульон
50 мл зехтин
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Алабашът, лукът, чесънът и пащърнакът се белят и се режат на кубчета. Слагат се в тава и се заливат със зехтина. Овкусяват се със сол и черен пипер. Пекат се в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор, докато започнат да се карамелизират – около 30 минути.
Прехвърлят се в тенджера и се заливат с бульона. Пуска се дафиновият лист и супата се оставя да кипне. Вари се, докато зеленчуците омекнат напълно.
Дафиновият лист се отстранява и супата се пюрира.
Овкусява се със сол, черен пипер и настъргана лимонова кора.
Не пропускайте нито една от прекрасните ни рецепти в рубриката "Вкусно", като се абонирате за нашия кулинарен бюлетин тук >>>
Други рецепти:
Френска лучена супа
Класическа пилешка супа
Пилешка супа по селски
Душата на супата – фиде