Необходими продукти за 6 порции:
1 телешки джолан (около 1,2 кг)
3 домата
1 глава лук
3 картофа
3 моркова
1 резен целина (80 г)
6–7 стръка магданоз
7–8 зърна черен пипер
1 1/2 ч. л.сол
за хряновата заливка:
1 ч. ч. оцет
1 корен хрян
Начин на приготвяне:
1. Джоланът се поставя в тенджера под налягане и се залива със студена вода. Лукът и целината се нарязват наситно и се изсипват в тенджерата. Поръсва се със сол, добавя се черният пипер и се вари около 1 час.
2. Изпуска се парата и в супата се поставят обелените и нарязани наедро домати и нарязаните на дребно картофи и моркови. Тенджерата се затваря и супата се вари още 10 минути.
3. Джоланът се изважда, почиства се от кокала и месото се нарязва на едри порционни парчета, след което се връща в бульона.
4. Хрянът се настъргва на ситно ренде и в чашка се смесва с оцета.
5. Телешкото варено се сервира в купички и се подправя на вкус с хряновата заливка. Поръсва се със ситно нарязания магданоз.
Вижте още рецепти от "Бон Апети" в официалния профил на предаването във Vbox7 ТУК!